Veel geluidshinder verwacht bij werkzaamheden Brailleweg

Foto: Archief De Redactie

De Brailleweg is door werkzaamheden afgesloten van maandag 6 juli tot en met 14 augustus. Hier wordt in de zomer een nieuw viaduct met oprit aangelegd en langs het Noord-Willemskanaal een verdiept liggende fietspad door aannemerscombinatie Herepoort.

Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot september en gaan veel geluidshinder geven.

Nieuw viaduct

Deze zomer wordt naast het tijdelijke viaduct, aan de kant van het kanaal, de fundering voor het nieuwe viaduct gebouwd. Daarvoor moeten combiwanden worden aangebracht, die gemaakt worden door buispalen in te heien en damwandplanken in te trillen.

Het plaatsen van damwanden gaat voor een langere periode hinder opleveren in de vorm van trillingen en geluid, meldt Aanpak Ring Zuid. Het heien van de buispalen gaat veel geluidsoverlast opleveren

Na september gaan de werkzaamheden aan het viaduct verder. Naar verwachting is het viaduct in 2021 klaar.

Verdiept liggend fietspad

Langs het Noord-Willemskanaal wordt het bestaande fietspad vervangen door een fietspad dat deels verdiept is aangelegd. Van 20 tot 24 juli worden damwanden ingetrild voor het nieuwe verdiepte fietspad tussen de Parkbrug naar de Vondellaan.

Het nieuwe fietspad loopt straks onder de nieuwe op- en afrit van de A28 door. Het nieuwe fietspad is in 2022 klaar.

Nieuwe oprit

De afgelopen maanden werd bij de Brailleweg en langs het Noord-Willemskanaal zand aangebracht voor de nieuwe oprit. Dit zand moet nu inklinken. Vanaf half augustus worden daar de damwandplanken ingetrild om deze oprit te verstevigen.

Dit werk gaat van start nadat de Brailleweg weer open is gegaan. De planning is dat de nieuwe oprit in 2021 in gebruik kan worden genomen.

Verkeershinder

Voor alle verkeer is de Brailleweg afgesloten. Er staan gele borden voor de omleidingsroutes.

Voor meer informatie: aanpakringzuid.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden