Hanzehogeschool Groningen start nieuwe masteropleiding Digitale Technologie

Foto: Publiek Domein

De Hanzehogeschool Groningen start vanaf 20 september met de nieuwe masteropleiding Digitale Technologie. Studenten leren tijdens deze masteropleiding zelf digitale tools te ontwikkelen die bijdragen aan het oplossen van vraagstukken in de samenleving.

De afgelopen maanden werd het volgens de Hanzehogeschool nog eens duidelijk: digitale technologie speelt een cruciale rol bij het oplossen van grote maatschappelijke dilemma’s. Daarom start de Hanzehogeschool Groningen de nieuwe masteropleiding Digitale Technologie.

De digitale technologie professional

De studenten doen kennis op in de vakgebieden digitale technologie, duurzame gedragsverandering en business en passen deze kennis toe in de vertaling naar creatieve, innovatieve en effectieve digitale technologie, zoals bijvoorbeeld VR-prototypes of slimme gezondheidstrackers.

Start leerplan via hackathon

Aan het begin van de masteropleiding wordt aan de hand van een hackathon bepaald wat de studenten al kunnen en wat de student nodig heeft. Op basis van deze uitkomsten stelt de student een eigen leerplan op en volgt binnen de opleiding cursussen, workshops op maat en werkt samen met andere studenten aan opdrachten om zijn of haar talenten en vaardigheden te ontwikkelen.

Een van de eerste opdrachten waar studenten mee aan de slag gaan is de ‘corona-app’. Deze app wordt in opdracht van de overheid zo ontwikkeld dat iedereen mee kan kijken. De masterstudenten gaan vanuit verschillende perspectieven analyseren of en hoe de app zou kunnen werken in de strijd tegen het coronavirus.

Master of Science

De masteropleiding is voor professionals die met succes een bacheloropleiding (hbo of wo) hebben afgerond in het technisch domein. De opleiding is praktijkgericht, zo wordt er samengewerkt met partners uit (semi-)overheid, onderzoek en bedrijfsleven. Hiermee wordt tijdens de studie al een netwerk gecreëerd.

Na afronding van de masteropleiding ontvangen de studenten het diploma Master Digitale Technologie en mag de graad Master of Science (MSc) gevoerd worden.

Start en intakegesprek

In september 2020 starten de eerste studenten aan de nieuwe masteropleiding, die voltijd wordt aangeboden. Studenten die in september willen starten, kunnen zich inschrijven voor een intakegesprek. Hierna volgt een studieadvies op maat.

Kijk voor meer informatie op www.hanze.nl/mdt

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden