RIVM: ‘Coronabesmettingen in Groningen stabiel’

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen zijn volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) twee nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de periode van 10 tot en met 23 juni.

Volgens het RIVM zijn er sinds het begin van de epidemie 0,9 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). In absolute aantallen zijn dit twee personen.

Sinds vorige week dinsdag 17 juni toont het RIVM een kaart over de afgelopen 2 weken met het aantal COVID-19 patiënten, het aantal vanwege COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen patiënten, en het aantal overleden COVID-19 patiënten per 100.000 inwoners, zoals gemeld door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en. Deze gegevens worden elke dinsdag bijgewerkt.

Landelijk

Het dodental als gevolg van het coronavirus loopt op met twee, meldt het RIVM. Het gaat om mensen die zijn overleden op 31 mei en 8 juni.
Er zit een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Maandag werden voor het eerst sinds maart 0 overlijdens gemeld door het RIVM. Dat geeft aan dat het dodental steeds minder hard stijgt.
83 nieuwe opnames

Er zijn 83 nieuwe positief geteste personen, dinsdag waren dat er 70. Het totaal komt daarmee op 49.804. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames steeg met 6 naar 11.859. Het hoogste aantal opnames lag op 31 maart, toen werden er 722 opnames gemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden