Opnieuw toename WW-uitkeringen in Groningen

Foto: De Redactie

Het aantal inwoners van de provincie Groningen met een WW-uitkering is in de maand mei opnieuw toegenomen. Daarnaast daalde het aantal openstaande vacatures met bijna een derde. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV.

Het aantal WW-uitkeringen in Groningen steeg in mei met 1,2 procent. In de provincie Groningen nam het aantal ww-uitkeringen met 3,4 procent toe. In totaal werden afgelopen maand 10.446 WW-uitkeringen verstrekt in de provincie Groningen.

Vergeleken met een jaar geleden is er een toename van 20,5 procent meer verstrekte WW-uitkeringen in de provincie Groningen.

Vooral jongeren tot 27 jaar ontvangen vaker een WW-uitkering. Zij werken veel in de meest getroffen sectoren, zoals de horeca, schoonmaak en handel en vaker op tijdelijke basis.

Daling aantal openstaande vacatures

De coronacrisis veroorzaakt volgens het UWV bovendien een daling van het aantal openstaande vacatures. Het aantal openstaande vacatures in de provincie Groningen daalde daarmee met 29 procent.

Tot het uitbreken van de coronacrisis, half maart stonden in de provincie Groningen ruim 4200 vacatures open. Begin mei waren dat er nog 3000.

Het UWV signaleert dat deze daling inmiddels afvlakt.

Het aantal vacatures nam het sterkst af in administratieve beroepen. Zo is er minder vraag naar receptionisten en administratief medewerkers. Ook daalde het aantal vacatures in dienstverlenende beroepen, zoals onder schoonmakers en horecapersoneel en in commerciële beroepen.

Wel blijft er veel vraag naar technisch personeel in de bouw, installatie en metaalindustrie, naar ict’ers en naar zorgpersoneel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden