Kunstraad geeft positief advies over gemeentelijke subsidie Grand Theatre

Foto: Jan Buurma

De Kunstraad adviseert de gemeente Groningen om de jaarlijkse subsidie van Grand Theatre te verhogen om daarmee de programmering uit te breiden.

Het advies van de Kunstraad is in zijn oordeel overwegend positief en noemt Grand Theatre onmisbaar voor de stad en toont zich enthousiast over de programmering.

“Grand Theatre presenteert een aanvullend programmeringsaanbod, biedt mogelijkheden voor talentontwikkeling en wil actief aansluiten bij ontwikkelingen in de (lokale) maatschappij. Het is goed om te zien hoe Grand Theatre zich na een lastige periode heeft weten om te vormen tot een dynamische, open organisatie met een positieve sfeer en relevant, aansprekend aanbod.”

Waardering

Grand Theatre had in de aanvraag om een verdere verhoging van de gemeentelijke subsidie gevraagd. Hoewel niet de hele aanvraag is gehonoreerd is directeur Niek vom Bruch verheugd met het de geadviseerde verhoging: “De afgelopen jaren hebben we het theater opnieuw uitgevonden en een breed nieuwsgierig publiek weten te bereiken. De Kunstraad waardeert onze koers en met de extra subsidie kunnen we meer toonaangevende voorstellingen naar Groningen halen.”

Grand Theatre Groningen

Grand Theatre is het eigenzinnige en baanbrekende theater van Groningen. Vanuit het hart van de stad plaatst het theater toonaangevende programma’s in hedendaags perspectief.

Kunstraad

De Kunstraad Groningen is een zelfstandige stichting die diverse budgetten van de gemeente Groningen en de provincie Groningen beheert op het gebied van de kunsten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden