RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis stabiel”

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen is het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 stabiel. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag.

Volgens het RIVM zijn er sinds het begin van de epidemie 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Ook zijn drie inwoners van de gemeente overleden aan het nieuwe virus.

In de provincie Groningen zijn 170 inwoners met bevestigde besmettingen met COVID-19 sinds de uitbraak van de epidemie. De cijfers van de GGD worden doorgegeven aan de RIVM. In de verwerking van deze gegevens zit vertraging.

Landelijk

Het RIVM heeft het afgelopen etmaal twee nieuwe meldingen binnengekregen van personen die zijn overleden aan het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal coronadoden in Nederland op 6.044. In de afgelopen twee dagen waren dit 11 en 15 overledenen.

Ook zijn drie patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). In totaal zijn er nu 11.808 coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met 164 naar 48.251.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19 patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden