RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis stabiel”

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen is het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 stabiel. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

Volgens het RIVM zijn er sinds het begin van de epidemie 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Ook zijn drie inwoners van de gemeente overleden aan het nieuwe virus.

In de provincie Groningen zijn 169 inwoners met bevestigde besmettingen met COVID-19 sinds de uitbraak van de epidemie. De GGD meldde dinsdag dat er één nieuwe besmetting was vastgesteld in de provincie. Deze cijfers worden doorgegeven aan de RIVM. In de verwerking van deze gegevens zit vertraging.

Landelijk

Het RIVM heeft de afgelopen 24 uur 11 nieuwe meldingen binnengekregen van personen die zijn overleden aan het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal coronadoden in Nederland op 6.042. Gisteren werden nog 15 doden gemeld, maandag 3 en zondag 2.

Daarnaast zijn er 5 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn er nu 11.805 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met 184 naar 48.087.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden