MR-Events: Van zanger tot boekingsbureau

Foto: Marc Roelaarts

Marc Roelaarts, de zanger die na het begin van de coronacrisis voor zoveel vreugde zorgde door langs verpleeg- en verzorgtehuizen te gaan, start op 1 september met zijn eigen boekingsbureau: MR-Events.

Marc Roelaarts is zanger, toetsenist bij de Groningse allroundband Ten Speed, zanger bij Zangduo MaJa en toetsenist en zanger bij de Groningse rock-formatie Wall of Roses. Roelaarts is sinds zijn pubertijd al actief in de muziek, begonnen als drummer en vervolgens ook met het bespelen van verschillende andere instrumenten.

Marc Roelaarts is getrouwd en vader van een zoon en een dochter. Na 30 jaar werkzaam geweest te zijn in de logistiek, gaat Roelaarts zich richten op zijn passie: ‘Muziek! Veel repeteren, veel optredens!’

“Het verschil tussen een ‘gewone’ baan van 8.00 tot 17.00 uur en op het podium staan is niet met elkaar te vergelijken, qua beleving en gevoel”, aldus Marc Roelaarts. “Vandaar de keuze om voor mezelf te beginnen”. “Ik wilde 20 jaar geleden al voor mezelf beginnen, maar heb altijd een goede baan gehad en dan ga je toch voor zekerheid. Nu ik een bepaalde leeftijd heb, besef ik me dat ik er gewoon voor moet gaan, want ik ben gedreven en heb een enorme passie en liefde voor wat ik eigenlijk al vanaf jongs af aan aan het doen ben”.

MR-Events

Vanaf 1 september opent MR-Events, het boekingsbureau waarbij iedereen terecht kan die op zoek is naar enige vorm van entertainment, zoals een zanger, zangeres, duo, band of dj voor je bruiloft, verjaardag of bedrijfsfeest.

Marc Roelaarts: “Ik zal me daar full-time op gaan storten. Ik ga zelf ook veel zingen, omdat zingen één van de mooiste dingen is wat ik doe in de muziek. Hoe je mensen, jong en oud, kunt raken met zingen, is met geen pen te beschrijven!”.

“Als je een band, zanger, zangeres, duo of DJ nodig hebt voor je feest, dan kun je bij mij terecht. Ik zorg er dan voor, dat wat je zoekt, dat je dat ook krijgt. Als je bijvoorbeeld gaat trouwen dan heb je wensen en ideeën. Dit werk ik dan samen met jullie uit, om tot een feest op maat te komen”, aldus Roelaarts.

Het ondernemersschap hoort er volgens Roelaarts bij. “Ik ben van nature iemand die ervoor wil zorgen dat alles gewoon gestructureerd is, dus ook alles wat erbij komt, als ondernemer”.

Spannende tijd om stap te zetten

In de corona-crisis is het een spannende tijd om deze stap te zetten als ondernemer. “In december ben ik hierover serieus na gaan denken en heb op 11 maart me in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Prompt begon toen de corona-crisis. Tja…dat was even schrikken, maar het weerhoudt mij niet om mijn passie door te zetten”, aldus Roelaarts.

“In maart, april en mei 2020 heb ik voor veel verpleeghuizen/verzorgingstehuizen gezongen en dat was geweldig! Ook ben ik in april ingehuurd door de Noorderbrug (nu S’Heerenloo) om voor alle locaties in Noord-Nederland te gaan zingen. In 1 week heb ik voor 10 locaties in Groningen, Friesland en Drenthe gezongen en dat was voor mij een onvergetelijke week! De reacties en de interactie met de cliënten….zo dankbaar!”

Lees ook: Kippenvel, optredens zorgen voor een lach en een traan vanuit de hoogwerker

Vanaf september gaat Roelaarts ook in (hopelijk) normale tijden zingen in diverse verpleeghuizen/verzorgingstehuizen, want er is veel vraag om voor de ouderen te zingen.

Roelaarts ziet de toekomst positief tegemoet. Achterover leunen en afwachten op boekingen zal Roelaarts niet, maar hij zal zelf acties gaan ondernemen.

Het doel is dat MR-Events over een aantal jaren een gevestigde naam in de muziekwereld is.

Kijk voor meer informatie: www.mr-events.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen