RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis stabiel”

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 blijft stabiel. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus.

In de provincie Groningen zijn 169 inwoners met bevestigde besmettingen met COVID-19 sinds de uitbraak van de epidemie. De gegevens worden doorgegeven door de GGD. Hierdoor worden gegevens van de afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur heeft RIVM zes personen als overleden gemeld gekregen. Het officiële dodental als gevolg van het virus is daardoor gestegen naar 6.011.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 183 positief geteste personen naar 47.335. In Nederlandse ziekenhuizen zijn drie 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest).

Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden