RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis onveranderd”

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen is het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 stabiel. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag.

Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. De aantallen zijn al ruim twee weken stabiel.

Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus. De gegevens worden doorgegeven door de GGD.

Landelijk

In het afgelopen etmaal zijn 209 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19 bij het RIVM. Dat is veel meer dan de afgelopen dagen en wordt veroorzaakt door de toename van het aantal tests. Ook zijn 13 personen overleden gemeld als gevolg van het coronavirus. Het totaal komt daarmee 5.990. Woensdag werden 10 personen als overleden gemeld en dinsdag 5 personen.

Daarnaast zijn er 12 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). In totaal zijn er nu 11.771 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden