RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis stabiel”

Foto: Arek Socha by Pixabay

Het aantal coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis uit de gemeente Groningen is opnieuw stabiel. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), die maandagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus.

In de provincie Groningen zijn 166 inwoners met bevestigde besmettingen met het coronavirus.

Landelijk

Zes personen zijn als overleden gemeld, meldt het RIVM. Het officiële dodental is daarmee gestegen naar 5.962. Ook kreeg het RIVM in de afgelopen 24 uur 103 nieuwe meldingen van personen die positief getest zijn op COVID-19. Daarnaast steeg het aantal ziekenhuisopnames met 9 patiënten die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest) naar 11.744.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden