Hoe bereik je je nieuwe doelen dit jaar wel?

Foto: LS Fotografie

Goede voornemens verzinnen of doelen stellen kunnen we allemaal. Iedereen kan wel iets bedenken wat je dit jaar wilt behalen. Het kan een voornemen zijn wat jaarlijks terugkeert, het frustreert je zelfs. Maar hoe ga je het dit jaar echt in de praktijk brengen en bereiken?

Het blijkt dat 92% van de mensen de goede voornemens niet behaald. Ergens gaat er dus iets niet helemaal oké. Kort gezegd heeft dit te maken met ons comfortbrein, het deel van ons brein dat ons wil beschermen en hierdoor smoezen en excuses verzint zodat we in onze comfortzone blijven.

Hoe gaan we ervoor zorgen dat het dit jaar wel gaat lukken?

1. Geen doelen stellen of goede voornemens hebben, dan kun je jezelf ook niet teleurstellen.
2. Werk met een thema. Bijvoorbeeld: In 2024 is gezondheid mijn thema. Bij keuzemomenten die te maken hebben met je gezondheid, kan het de keuze vergemakkelijken. Heb je totaal geen zin om te sporten? Omdat je thema gezondheid is, besluit je toch te gaan.
3. Concrete doelen stellen.

3a. Schrijf je doel op.
Wat wil je bereiken?
Wanneer wil je het bereikt hebben?
Waarom wil je het doel bereiken?
3b. Wat ga jij daadwerkelijk doen om het doel te bereiken? Welke acties ga jij ondernemen?
3c. Schrijf ook een wat-als scenario op. Wat ga je doen als het even niet gaat? Je gaat even de mist in, je hebt even geen zin, je hebt het druk, etc. Wat doe je op zo’n moment of hoe pak je het zo snel mogelijk weer op?
3d. Deel je doel met anderen en spreek af op welke manier jij erover aangesproken wilt worden.

Ik ben ervan overtuigd dat het je dit jaar gaat lukken! Ik heb vertrouwen in je. Ga ervoor!

We kunnen niet alles alleen en dat moeten we ook niet altijd willen. Heb jij er niet zoveel vertrouwen in als ik? Zoek een coach of trainer die je erbij helpt.

Ik wens je een fit, respectvol, grappig, liefdevol en gezellig 2024.

Esther de Boer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen