Stop jij op tijd of ga je maar door? Welke keuze maak jij?

Esther de Boer.
Esther de Boer.
Foto: LS Fotografie

Wij mensen zijn een soort Formule 1 auto of vliegtuig. Als piloot continu focussen en een klein tikkie naar links of rechts. Liever geen flinke ruk aan het stuur want dan vliegen we uit de bocht. We zouden volgens de sterwardessen eerst ons eigen zuurstofmasker op moeten zetten en daarna die van de mensen om ons heen. Waarom doen we dat in het ‘echte’ leven pas veel te laat of als het al te laat is?

Laten we het zo bekijken dat het leven uit meerdere treinen met meerdere passagiers bestaat. Jouw trein dendert maar door. Er wordt regelmatig gestopt op verschillende perrons. De conducteur geeft aan dat je uit mag stappen. Je buurvrouw naast je geeft je een bemoedigend knikje en de man aan de overkant geeft je een welgemeende knipoog. Toch blijf je zitten. Iets in jou zegt dat je niet goed genoeg bent als je hier uitstapt. Je denkt dat je nog wel even door kan gaan tot de volgende halte en vast ook nog wel een paar haltes verder.

Waarom trekken we niet eerder aan de bel? De meesten van ons stoppen pas op het moment dat je het gevoel hebt dat je wordt doorgespoeld door een toilet, waar niemand op wil zitten. Weet je wel, het toilet in een trein waar niemand heen wil. De plek waar je bang bent voor naalden en spontaan smetvrees krijgt. Zover moet het gaan! Dan pas stap jij doorweekt uit op een station, je voelt je totaal opgebrand en verloren.

En aan de noodrem trekken? No way. Dat is uit den boze. Dat zou jij echt nooit doen!

Wat nou als je applaus zou krijgen bij het trekken aan de noodrem? Wat nou als je een kaartje mocht kopen die pas betaald hoeft te worden bij jouw eindstation? Jouw halte die je pas kiest tijdens de reis. Jij mag het bepalen, jij hebt het volledig zelf in de hand. Ongeacht je angsten, emoties en gedachten. Puur op gevoel. Niemand heeft er een mening over en de meningen die er zijn, doen er niet toe. En het leuke is dat je zelf mag kiezen wanneer en in welke trein je weer een stukje meereist.

Bij welk station zou jij dan uitstappen?

Esther de Boer.

PS. Kies je eigen trein met leuke medepassagiers, een communicatief grappige machinist en een hele knappe conducteur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen