Tips voor een rondreis door Amerika!

Foto: Free-Photos via Pixabay

Het eind van de coronacrisis lijkt gelukkig steeds dichterbij te komen. Kun jij niet wachten om weer op reis te gaan? Heel begrijpelijk! Staat er al een tijdje een rondreis door Amerika op de planning? Lees dan hier enkele tips voor je reis door dit land! Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Door je goed voor te bereiden op de reis, voorkom je dat je voor onprettige verrassingen komt te staan.

Advertorial

ESTA formulier

Zorg allereerst voor het ESTA formulier. Dit is een formulier dat je moet invullen voordat je naar Amerika gaat en hiermee word je geregistreerd als bezoeker van het land. Dit formulier kun je online invullen.

Planning

Door een goede planning te maken en je in te lezen in het land, ga je goed voorbereid op weg. Het kan erg handig zijn om globaal te weten waar je heen gaat elke dag en welke bezienswaardigheden je allemaal wil bekijken. In Amerika zijn dat er natuurlijk ontzettend veel! Denk bijvoorbeeld aan de wereldsteden New York of Las Vegas. New York is een van de meest bekende steden van het land. Je kunt er onder meer het Empire State Building bezoeken, en het altijd levendige Times Square, Broadway of het groene Central Park. Natuurlijk is het Vrijheidsbeeld ook een hoogtepunt van de stad, evenals het 9/11 Memorial, waar eerst de Twin Towers stonden. Dit bezoek zal zeker veel indruk maken. Maar ook de prachtige nationale parken, zoals Yosemite National Park, Yellowstone National Park of Death Valley National Park. Ook de grote Rocky Mountains, de Niagara Falls, Alcatraz en de route 66 zijn bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn.

Auto

In Amerika vind je ontzettend veel wegen; het land is dan ook erg groot. Er zijn zoveel bezienswaardigheden in het land, dat het jammer is om maar één plek te bekijken. Gelukkig is het goed mogelijk om verschillende bestemmingen met elkaar te combineren. De auto is bijvoorbeeld een ideale manier om veel van het land te kunnen zien. Zorg daarbij voor een goede navigatie. Je kunt ervoor kiezen om deze voorafgaand aan je reis al aan te schaffen in Nederland, of je kunt er een huren bij de autoverhuurder. Dit kan je namelijk veel geld besparen.

Creditcard

In Amerika is betalen met een creditcard de normaalste zaak van de wereld. Veel Nederlanders moeten hier dan ook aan wennen, omdat wij meestal met onze pinpas betalen. Als je naar Amerika gaat, zorg er dan dus voor dat je een creditcard meeneemt en dat daar genoeg geld op staat. Dit heb je bijvoorbeeld nodig bij het huren van een auto als je dat online doet, of als je een hotel wil boeken.

Tanken

Een andere tip gaat over het tanken in Amerika. Waarschijnlijk ben je van plan om een bezoek te brengen aan een van de nationale parken van het land, deze zijn zeker de moeite waard. Wel is het aan te bevelen om daar niet te gaan tanken, aangezien daar vaak veel hogere prijzen worden gehanteerd dan bij tankstations daar verder vandaan.

Alvast een fijne reis!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden