Vandaag is het Wereld Chocolade Dag: hoe en met wie ga jij dat vieren?

Foto: pixabay

Er zijn van die dagen… zoals vandaag: Wereld Chocolade Dag! Wat een heerlijke dag voor de liefhebber van de bruine of witte of tegenwoordig zelfs roze lekkernij. Voor iedereen dus. Hoe en met wie ga jij deze dag vieren?

En waarom vandaag? Op 7 juli 1550 -alweer 471 jaar geleden dus- bracht de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernán Cortés de eerste cacaobonen aan Europese wal. Hij had ze in het huidige Mexico van de Azteken gekregen als betaalmiddel. Het duurde nog wat jaren voordat het heilige boontje heel Europa veroverde; in Nederland raakte het pas in de eerste helft van de 17e eeuw bekend. De chocolade zoals we die nu kennen ontstond in 1815, toen Casparus van Houten de eerste chocoladefabriek aan de Prinsengracht in Amsterdam opende.

Ook op 13 september

Sindsdien heeft chocolade de hele wereld veroverd en worden er dagelijks mensen blij van. Heel blij. Vandaag helemaal, uiteraard. En voor wie er geen genoeg van kan krijgen: er is ook nog een Internationale Dag van de Chocolade op 13 september, de dag waarop in 1857 Milton S. Hershey werd geboren. Een Amerikaans banketbakker en oprichter van de ‘Hershey Chocolate Company’, producent van de populaire Hershey-chocoladereep.

Goed, doen we niet moeilijk over, vieren we het op 13 september gewoon nog een keer!

 

Meer weten? Lees het hele verhaal over chocolade -ook de minder leuke kanten- op Wikipedia: nl.wikipedia.org/wiki/Chocolade.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen