Alfa-college start nieuwe opleiding Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen

Foto: Alfa-college

Het Alfa-college start komend schooljaar, 2020-2021, met de nieuwe BOL-opleiding Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen. Het is volgens de mbo-opleider de eerste ROC van Nederland die de opleiding start.

De opleiding is een combinatie van werken met kinderen en de actie van sport en bewegen. Op steeds meer plekken in Nederland komen kinderopvang, onderwijs en bewegen samen in een Integraal Kind Centrum (IKC). Daardoor is er een groeiende vraag naar breed inzetbare medewerkers.

De opleiding

Tijdens de opleiding maken studenten kennis met het Integraal Kind Centrum (IKC). Deze brede niveau 4 opleiding gaat over het werk voor, tijdens en na schooltijd. Studenten leren hoe om te gaan met kinderen van nul tot dertien jaar. Maar ook over hun ontwikkeling en hoe ze deze kunnen stimuleren. En hier horen beweeg- en onderwijsactiviteiten bij.

“Op dit moment is er een tekort aan medewerkers in onderwijs en opvang. Deze medewerkers worden nu nog afzonderlijk van elkaar opgeleid. Met de opleiding Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen kies je als student voor een opleiding waar je absoluut veel kans hebt op werk in de toekomst. Daarnaast heb je een bredere functie, meer afwisseling in je werk en je kunt meer uren per dag werken. Dus dat is voor studenten en medewerkers van de toekomst interessant. Een win-winsituatie”, zegt Annelies Bezuyen, directeur van kinderopvang CKC Drenthe. CKC Drenthe is één van de partners waarmee het Alfa-college de opleiding Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen samen vorm gaat geven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen