Gezonde kidsmenu’s om je vingers bij af te likken!

Foto: SKSG

Een gezond én lekker kidsmenu bedenken voor restaurants in Groningen. BSO-kinderen van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de meest creatieve en gezondste gerechten te bekennen.

De feestelijke uitreiking van het Gezond Kidsmenu Groningen was maandag 9 december. De jury, bestaand uit de kinderburgemeester Jouayria Ouarrioui, wethouder Carine Bloemhoff, Chef-kok Feico Risakotta van Grand Café Time-Out en Thunder van Donar kozen de meest creatieve en gezondste gerechten.

SKSG Barabas, Oranje, Klavertje 6 en Kameleon bedachten de winnende gerechten, zoals de broccoliburger en de pizzapunt van watermeloen. De winnende locaties wonnen een foodprocessor. Alle deelnemende kinderen kregen maandag een oorkonde en een koksmuts.

De kinderen bedachten voor elk seizoen van het jaar een gerecht. Deze gerechten komen volgend jaar op de menukaart van de deelnemende restaurants: Grand Café Time-Out, ’t Feithhuis, Eetcafé De Stadstuin (beide vestigingen), Eethuys Stadspark, Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau, Dinercafé Diep, Paviljoen Sterrebos en Edanz/Vitaminds.

Het initiatief Gezond Kidsmenu Groningen

In restaurants en eetcafés staat vaak nog een ongezond kindermenu op de kaart, terwijl ouders steeds meer waarde hechten aan gezonde voeding voor hun kind. De kinderen hebben samen met studenten van de Hanzehogeschool de menu’s bedacht. Zij hebben workshops verzorgd over gezonde voeding. Ook mochten de kinderen proefkoken in de professionele keukens van het Alfa-college.

Gezond Kidsmenu Groningen is een initiatief van gezonde kinderopvang SKSG samen met Stichting Kind en Voeding, HANNN, Jumbo Maripaan en de GGD (Jong Leren Eten en Jongeren op Gezond gewicht).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden