Open Dag Hanzehogeschool Groningen

Foto: De Redactie

Hanzehogeschool Groningen organiseert zaterdag 9 november een open dag voor studiekiezers en hun ouders.

Vanaf 10.00 uur wordt op bijna alle locaties van de Hanzehogeschool Groningen informatie gegeven over de voltijdopleidingen: bachelor, master en associate degree. Het gedetailleerde programma is hier te vinden. Alleen Dansacademie Lucia Marthas ​organiseert op een andere datum een open dag.

Herbeleven Solar Challenge en podcasts

Ook kunnen zij de Bridgestone World Solar Challenge herbeleven van start tot finish. Aan deze race in Australië deed het studententeam Top Dutch Solar Racing twee weken geleden mee. Het team kwam als vierde over de finish en kreeg de Excellence in Engineering Award voor de hoge kwaliteit van de zelfgebouwde zonneauto.

In de Van Doorenveste, Zernikeplein 11, studeert een groot deel van de studenten uit het Top Dutch Solar team. Daar is een expositie over drie etages opgezet, waar bezoekers van de open dag de Bridgestone World Solar Challenge kunnen herbeleven van start tot finish.

Tijdens een doorlopende podcast in de van OlstToren, Zernikeplein 7, wordt Top Dutch Solar Racing geïnterviewd. Ook andere studenten met bijzondere projecten en vertegenwoordigers van studentorganisaties als de ACLO (studentensportfaciliteiten) en de KEI-week (introductieweek voor studenten in Groningen) schuiven aan voor een interview bij podcastmaker Cas Mooij. Het Kanaal verzorgt muzikale intermezzo’s tussen de opnames door.

Aspirant-studenten met een migratie-achtergrond

Voor deze doelgroep is er een voorlichting van 13.00 tot 14.00 uur, locatie Van OlstToren, Zernikeplein 7, lokaal E1.19. Er wordt gesproken over het hbo-onderwijs en wat dat exact inhoudt, over de opleidingen bij de Hanzehogeschool en de keuze daarin met behulp van de studiekeuzeactiviteiten. En natuurlijk over het Grotius programma.

Oudervoorlichting

Ouders die benieuwd zijn naar wat hun kind te wachten staat wanneer hij/zij gaat studeren, kunnen deelnemen aan de oudervoorlichting. Er wordt uitleg gegeven over bijvoorbeeld opleidings- en carrièremogelijkheden, huisvesting en financiering van de studieperiode. Vooraf aanmelden is niet nodig. tijd en locatie zijn hier te vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden