Officiële start van bouw eerste IKC

Foto: © SKSG

De feestelijke start van de bouw van het eerste Integraal Kind Centrum (IKC) Borgman Ebbinge was maandag 27 mei aan de Kolendrift in Groningen.

De officiële starthandeling gebeurde in aanwezigheid van wethouder Carine Bloemhof en Wessel Rothsegge van de gemeente Groningen, architect LIAG uit Den Haag, Joost Coolegem van Van Wijnen, Enno van der Werff van SKSG en Hans Jansen van Openbaar Onderwijs Groningen aanwezig.

Ook de kinderen van de twee locaties van de Borgmanschool (Aan de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat en de Jacobijnerstraat) en Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG), die zich samen zullen vestigen in het IKC, hielpen met de onthulling van het bouwbord.

De kinderen maakten prachtige kunstwerken die in een schatkist begraven zullen worden onder het gebouw om een boodschap mee te geven aan de kinderen van de toekomst.

© SKSG

Integraal Kindcentrum

Een Integraal Kindcentrum (IKC) is een plek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar waarin kinderopvang, onderwijs en eventuele andere partijen gehuisvest zijn en vanuit een gezamenlijke visie werken. In het nieuwe IKC Borgman Ebbinge gaan de twee locaties van de Borgmanschool en Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) intensief samenwerken.

Het nieuwe gebouw wordt aardbevingsbestendig met een grote buitenruimte. Het gebouw wordt ingericht zonder de “ouderwetse” klassenruimtes, maar zal bestaan uit ruime pleinen die allerlei ontwikkelingsmogelijkheden voor de kinderen bieden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden