IBS-opleiding Noorderpoort Best Practice Centre

Foto: Noorderpoort

De opleiding International Business Studies (IBS) van Noorderpoort Business & Administratie is beoordeeld als een Best Practice Centre door de Engelse Standards Verifier. IBS dient hiermee als voorbeeld voor andere BTEC-Centres.

Volgens het onderzoek heeft IBS van Noorderpoort een programma dat studenten uitdaagt. De lessen van docenten zijn volgens de Standards Verifier van hoge inhoudelijke kwaliteit en geven zij met lovenswaardig enthousiasme les, waardoor studenten zich gesteund voelen om nieuwe kennis en vaardigheden te kunnen leren.

Daarnaast heeft het team volgens het onderzoek een robuuste en constructieve manier van werken, waardoor het werk van de studenten en het werk van het team van de hoogste kwaliteit is. Onder andere dankzij deze positieve punten, wordt IBS van Noorderpoort beoordeeld als een Best Practice Centre, dat als voorbeeld dient voor andere BTEC-Centres.

Voldoen aan alle kwaliteitseisen

Begin april 2019 kreeg het team IBS voor het derde achtereenvolgende jaar bezoek van een Standards Verifier uit Engeland. Deze Standards Verifier kijkt of de opleiding en het team voldoen aan alle kwaliteitseisen die bij het Engelse diploma horen. Daarbij worden gesprekken gevoerd met studenten, docenten en leidinggevenden en wordt onder andere al het gemaakte examenwerk, verschillende procedures en de administratie gecontroleerd en getoetst aan de kwaliteitseisen.

Het team van IBS is zeer blij met deze waardering van de Standards Verifier. Dit jaar is bij Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme een tweede BTEC-opleiding gestart. Noorderpoort wil in de toekomst meer tweetalige BTEC-opleidingen opzetten, om zo studenten nog meer kansen en mogelijkheden te bieden om zich ook op internationaal vlak te ontwikkelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen