Samenwerking Noorderpoort Educatie en Leerbouwen van start

Kick off samenwerking Educatie en Leerbouwen.
Foto: Noorderpoort

Noorderpoort Educatie en Leerbouwen, een praktijkopleidingsorganisatie voor mensen die in de bouw willen werken, zijn een samenwerking aangegaan.

De samenwerking richt zich op laaggeletterden, statushouders of personen met afstand tot de arbeidsmarkt die een werk/leertraject aangeboden krijgen.

Het doel van dit traject is het verhogen van het taalniveau en het uitbreiden van kennis en vaardigheden op de werkvloer onder de naam “Taal op de werkvloer”. Wanneer de deelnemers zich deze vaardigheden eigen hebben gemaakt, vergroten zij hun kansen op behoud van werk of de doorstroom naar een nieuwe baan.

Perspectieven en baangarantie

Omdat de arbeidsmarkt aantrekt, lukt het steeds vaker werkzoekenden na een kortdurend traject aan een betaalde baan te helpen. Ook de cursussen “Voorbereiding VCA” en “VCA” worden in deze samenwerking aangeboden.

Leerbouwen heeft een groot netwerk van bedrijven die banen aanbieden als metselaar, stukadoor, schilder, houtbewerker of zonnepanelenmonteur na succesvolle afsluiting van het werk/leertraject. Ervaren docenten van Noorderpoort Educatie verzorgen het lesprogramma op de locatie bij Leerbouwen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden