Studenten Hanzehogeschool verzorgen les (mond)gezondheid op basisscholen

Foto: Publiek Domein

Studenten van de opleidingen Mondzorgkunde en Voeding en Diëtetiek van de Hanzehogeschool Groningen geven vanaf vandaag voorlichtingslessen op basisscholen over (mond)gezondheid. Dit vindt plaats van maandag 25 maart tot en met vrijdag 5 april ter gelegenheid van de Tandenpoetsweken 2019.

De toekomstige mondhygiënisten en diëtisten bezoeken meer dan 90 groepen van basisscholen in de stad Groningen. De kinderen van groep 1 tot en met groep 8 volgen een les over het krijgen en behouden van een goede mondgezondheid en het belang van gezonde voeding.

De studenten bereiden zich voor op deze voorlichtingsactiviteiten door middel van het maken van een lesopzet tijdens werkbijeenkomsten en rollenspelen binnen de projectgroep. Zij worden hierin ondersteund door studenten van de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool. De klassikale poetsinstructie is een vast onderdeel van de les in de Tandenpoetsweken 2019.

De tandenborstels die daarbij gebruikt worden, zijn beschikbaar gesteld door het ‘Ivoren Kruis’, onderdeel van het programma ‘Hou je mond gezond’ van het ‘Ivoren Kruis’.

Voor meer informatie over de lessen mondgezondheid voor kinderen van de basisschool: www.houjemondgezond.nl en www.trammelantintandenland.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden