Dampromotie op scholen in Groningen

Kinderen van de Sint Michaelschool ontvangen eerste schooldampakket.
Foto: Danny Staal

Stadjer Roel Boomstra strijdt om de wereldtitel dammen met de Rus Alexander Schwarzman sinds vrijdag 28 december. De WK Match vindt vanaf vandaag 4 januari tot en met 8 januari plaats in het van Swinderen Huys.

In het kader van de HANNN Damtour, als onderdeel van deze WK Match, wordt op woensdag 6 maart in de stad Groningen sinds jaren weer een schooldamtoernooi georganiseerd voor de basisschoolkinderen.

Roel Boomstra zal tijdens het schooldamtoernooi de prijzen gaan uitreiken.

De werkgroep Groningen, onder leiding van jeugdleider Danny Staal en onder supervisie van coördinator Zainal Palmans, promoot momenteel middels schooldampakketten het dammen op de scholen. In het schooldampakket zitten acht DamZ-borden, damboekjes voor beginners, een handleiding voor leerkrachten en informatie over het schooldamtoernooi.

Scholen kunnen ter voorbereiding van het schooldamtoernooi, damlessen krijgen van ervaren jeugdtrainers. Via de damlessen leren de kinderen in no-time de spelregels, zetjes, basiskennis en het spelen van een dampartij.

Het doel is om de kinderen te enthousiasmeren voor het spel. Dammen versterkt het concentratievermogen, de denkkracht en ze leren omgaan met winst en verlies.

Het damproject wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen, Provincie Groningen en Healthy Ageing Network Northern Netherlands. Jeugddamclub Het Noorden Groningen faciliteert.

Voor meer informatie: wereldtiteldammen.nl/nederlands-hannn-damtour/

Reacties

article
760446
Dampromotie op scholen in Groningen
Stadjer Roel Boomstra strijdt om de wereldtitel dammen met de Rus Alexander Schwarzman sinds vrijdag
https://groningen.nieuws.nl/jeugd-en-onderwijs/760446/dampromotie-op-scholen-in-groningen/
2019-01-04T08:55:59+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/03192533/Foto-Uitdelen-Schooldampakket-Groningen-Foto-Danny-Staal.jpeg
Jeugd en Onderwijs