Pinokkio komt tot leven in de kerstvakantie

Pinokkio.
Foto: Noordelijk Scheepvaartmuseum

Het sprookje Pinokkio komt tot leven op woensdagmiddag 2 januari in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

‘Een houten pop die tot leven wordt gewekt door schoenmaker Geppetto: wie kent hem niet? Pinokkio, de marionet met een neus die langer en langer wordt wanneer hij liegt’. Op woensdagmiddag 2 januari komt het sprookje van Pinokkio tot leven in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

In het kader van de tentoonstelling ‘Made in Stad – Stoelen van meubelfabriek J.A. Huizing staat onder de noemer ‘De Stoel’ van 13.00 tot 15.00 uur een speciale activiteit voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

In de werkplaats tussen de houtkrullen op de grond, waar wordt hard gewerkt aan een nieuwe stoel kan geluisterd worden naar Pinokkio van schrijver Carlo Collodi.
Dit beroemde verhaal begint in de werkplaats van timmerman Antonio. Hij wil een groot stuk pijnboomhout verzagen, maar dan ineens hoort hij een stem. Het stuk hout komt tot leven. Hij geeft het houtblok aan zijn bevriende schoenlapper Geppetto en die maakt er een marionet van: Pinokkio.

De Stoel

De stoel waar je tijdens het verhaal op zit, is misschien wel een hele bijzondere. In de tentoonstelling zijn nog veel meer unieke, eigenaardige en vooral oude, houten stoelen.

Zelf aan de slag

Na het avontuur van Pinokkio is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Kinderen mogen zelf een eigen stoeltje knutselen, kleuren, bouwen en bekleden naar eigen wensen.

Aan de vakantieactiviteit ‘De Stoel’ zijn geen extra kosten verbonden. Kinderen en hun (groot)ouders betalen de reguliere entreeprijs voor toegang tot het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Reacties

article
758743
Pinokkio komt tot leven in de kerstvakantie
Het sprookje Pinokkio komt tot leven op woensdagmiddag 2 januari in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. ‘Een
https://groningen.nieuws.nl/jeugd-en-onderwijs/758743/pinokkio-komt-tot-leven-in-de-kerstvakantie/
2018-12-31T08:55:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/12/30182352/Pinokkio-e1546190861997.jpg
Jeugd en Onderwijs