Studenten Alfa-college krijgen les bij NorthC Datacenters

Foto: Alfa-college

Studenten van het Alfa-college volgen het keuzedeel Datacenter Facility Engineering. Dat doen de studenten bij NorthC Datacenters (NorthC) op het bedrijventerrein Westpoort

Tijdens dit keuzedeel leren de studenten in tien weken onder andere hoe een datacenter werkt en er is aandacht voor de duurzame ontwikkelingsdoelen van UNESCO.

Datacenter Facility Engineering is een combinatie van ICT, koudetechniek, engineering, elektro-, en installatietechniek en dat is uniek in de regio. Het Alfa-college ontwikkelde dit keuzedeel samen met NorthC om in te kunnen spelen op de toenemende vraag naar medewerkers gespecialiseerd in dit vakgebied.

“Met het keuzedeel Datacenter Facility Engineering spelen we in op deze toenemende vraag vanuit de noordelijke arbeidsmarkt naar vakmensen voor datacenters, zegt Lammert Postma, opleidingsmanager Techniek bij het Alfa-college. Tijdens het keuzedeel is er veel aandacht voor hoe je een datacenter zo energiezuinig kunt inrichten en laten functioneren.

Samenwerking

Mario Hangjas, Senior Director Information Technology bij NorthC, is verheugd met de komst van het onderdeel Datacenter Facility Engineering: “Er is geen opleiding die aansluit bij werken in een datacenter, daarom heeft het Alfa-college en NorthC de handen ineengeslagen. Samen geven wij vorm aan het onderwijs dat bij dit vakgebied past.” Zo leren de studenten wat een datacenter is, wat het doet en waarom het zo belangrijk is voor onze digitale economie”. Hangjas vervolgt: “Ook leggen we uit hoe je veilig in een datacenter werkt, waar alles altijd 24/7 ‘aan’ staat. We bespreken de werking van de installaties en er is aandacht voor beveiliging, zowel fysiek als op IT-gebied.”

Over NorthC

Met tien datacenters is NorthC het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen