Kids First locatie Reitdiephaven gaat voor gezondste kinderopvang van Groningen

Foto: Kids First COP groep

De locatie Reitdiephaven van Kids First wil de ‘gezondste kinderopvang’ van Groningen zijn. Met behulp van Healthy Ageing Architect Kim Hakkenes is in 2020 een grote stap gezet om van de locatie Reitdiephaven “gezondste kinderopvanglocatie van Groningen” te maken.

Gezond opgroeien in een rookvrije generatie, voldoende down shift (ontspanning), veel bewegen, meer groen en vooral veel buiten spelen zijn de belangrijkste ingrediënten om de locatie te kunnen aanwijzen als “gezonde kinderopvang”.

Dat begint al bij de entree. Ouders en kinderen en medewerkers moeten eerst twee behoorlijke trappen op om de locatie te kunnen bereiken. Dat is tevens de eerste work-out van de dag. ‘Het aantal dan al verbrande calorieën staat aangegeven op de bestickerde trap’, aldus Kids First.

Thema’s en activiteiten

Op een ontspannen manier komen de thema’s en activiteiten voorbij. Met kleine stapjes wordt er gewerkt aan gezond leven vanaf de jongste leeftijd. Voor 2021 staan er een aantal nieuwe thema’s klaar: de moestuin (meer groen in de tuin en op de eigen tafel), de health skills: hoe zorg je er van jongs af aan zelf voor dat je gezonder leeft, move naturally (van nature bewegen kinderen al graag, dit willen we behouden) en media wijsheid (hoe ga je verstandig om met wat de technologie te bieden heeft).

“Gezond leven gaat niet vanzelf, maar door structuur en omgeving aan te passen wordt dit wel een stuk makkelijker” aldus Mare Ester, teammanager van de locatie Reitdiephaven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen