Groninger Politieke Jongerenorganisaties: ‘Haal internationale studenten naar de stembus’

Foto: CC BY 2.0/Wikipedia Commons/ J.M. Luijt

DWARS Groningen, de Jonge Democraten Groningen en het GPJK (Groninger Politiek Jongeren Kontact) zijn een online ‘Get Out To Vote’ campagne gestart om internationale studenten naar de stembus van de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 november te krijgen.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen plaats mogen alle Europese burgers hierover stemmen, maar veel internationale studenten hebben hier geen weet van of weten niet waar de politieke partijen voor staan en daarom zijn zij de campagne gestart.

Weliswaar zijn er steeds meer internationale studenten wel op de hoogte van het feit dat ze mogen stemmen, maar vaak zij hebben geen idee op wie, waar de verkiezingen over gaan of hoe ze kunnen stemmen. Hierdoor zouden er vele stemmen verloren kunnen gaan, en dat terwijl de lokale politiek toch echt impact heeft op hun levens. Denk bijvoorbeeld aan de aanpak van het kamertekort, openbaar vervoer en festivalbeleid.

Alle partijen die meedoen in Groningen zijn benaderd om zelf een stukje aan te leveren over hoe hun beleid de internationale studenten zal beïnvloeden. Deze informatie is gebundeld met als doel de internationale student te informeren, en hopelijk hen te overtuigen dat hun stem er wel toe doet.

Voor meer informatie: www.gpjk.nl/me2018

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden