Verkiezingskrant op 134.000 adressen in de bus

Foto: Gemeente Groningen

De Verkiezingskrant voor de gemeenteraadsverkiezing Groningen, Haren en Ten Boer is donderdag bij meer dan 134.000 adressen in Groningen, Haren en Ten Boer bezorgd. Dat zijn alle adressen in deze herindelingsgemeenten.

Ook de adressen met een nee/ja- en nee/nee-sticker hebben de krant ontvangen, omdat het officiële post van de gemeente is. De gemeente is verplicht om de kandidatenlijsten van alle politieke partijenplus de adressen en openingstijden van alle 154 stembureaus te verspreiden onder de kiezers.

Normaal kwamen die kandidatenlijsten apart met de post. Nu krijgt iedereen in Groningen, Haren en Ten Boer de kandidatenlijsten en de stembusinformatie in de huis-aan-huis verspreide Verkiezingskrant.

In de Verkiezingskrant staan standpunten van de 13 politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing in Groningen, Haren en Ten Boer, de kandidatenlijsten van de partijen, kaartjes met alle 154 stembureaus, informatie over het stemmen en een oproep van de burgemeesters van Groningen, Haren en Ten Boer aan alle kiezers.

Belastingen

De Verkiezingskrant geeft ook antwoorden op 14 vragen over de herindeling zoals ‘Zijn de belastingen op 1 januari 2019 overal hetzelfde?’, ‘Verandert er iets in het ophalen en wegbrengen van huisvuil’ en ‘Wat gebeurt er met de groene gebieden tussen Groningen en Haren en Ten Boer?’

De digitale versie van de Verkiezingskrant is te lezen op gemeente.groningen.nl/verkiezingen.

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden