Zestien politieke partijen doen mee aan Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Foto: Pixabay

Zestien politieke partijen doen op 16 maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar. Dat bleek tijdens een zitting dinsdag van het Openbaar Stembureau.

Behalve de elf partijen die nu al in de gemeenteraad zitten doen ook de Partij voor het Noorden, Forum voor Democratie, Partij voor de Zuinigheid, Belang van Nederland en de (nog) blanco kieslijst van Teunis Dokter mee.

Drie lijsttrekkers zijn al statenlid van de provincie Groningen. Het gaat om Leendert van der Laan van de Partij voor het Noorden , Dennis Ram van de PVV en Robert Pestman van Belang van Nederland. Lijsttrekker voor Forum voor Democratie in Groningen is Sander van den Maagdenberg. Voor de Partij voor de Zuinigheid is Carlos Bril de lijsttrekker.

Overige partijen

De gemeenteraad telt 45 leden. Aan de gemeenteraadsverkiezingen doen ook de volgende partijen mee, die nu in de gemeenteraad zitten. In volgorde van grootte zijn dit GroenLinks, PvdA, D66, SP, VVD, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, CDA, Stadspartij 100% voor Groningen, Student en Stad en PVV.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart. Vanwege de coronapandemie kan ook op 14 en 15 maart al gestemd worden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen