Mirjam Wijnja lijsttrekker GroenLinks Groningen

Foto: GroenLinks Groningen

De huidige fractievoorzitter Mirjam Wijnja werd afgelopen week als lijsttrekker verkozen en ook de plekken twee, drie en vier zijn voor oudgedienden. Jeffry van Hoorn, Ceciel Nieuwenhout en Benni Leemhuis zijn op dit moment ook raadslid. Eerste nieuwkomer is Elte Hillekens op plek 5.

Tijdens de ledenvergadering van GroenLinks Groningen werd de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 gekozen.

Mirjam Wijnja was voor de herindeling fractievoorzitter van de GroenLinksfractie in Ten Boer en werd bij de vorige raadsverkiezingen in 2019 gekozen op de tweede plek van de lijst. Toenmalig lijsttrekker Glimina Chakor werd wethouder en Wijnja vervolgens fractievoorzitter.

“Ik ben supertrots dat ik lijsttrekker mag zijn van GroenLinks en verwacht dat we met dit sterke team hele mooie dingen gaan realiseren, eerst in de campagne en daarna in de gemeenteraad!”, aldus Wijnja.

Nieuwkomer Elte Hillekens was voorzitter van de GroenLinks jongerenorganisatie DWARS in Groningen en is de campagneleider voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Op de rest van de kandidatenlijst zijn meer huidige raadsleden te vinden als Hans Sietsma, Femke Folkerts, Justine Jones en Jan Visser. Nieuwe namen bij de top tien zijn Peter Swart en Tim van de Vendel.

Afdelingsvoorzitter Arjan Helmantel is blij met de lijst: “Het is een mooie mix van ervaring en vers bloed, een prachtig team om de campagne mee in te gaan.”

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen