Mirjam Wijnja kandidaat-lijsttrekker GroenLinks Groningen

Mirjam Wijnja.
Foto: GroenLinks Groningen

GroenLinks draagt Mirjam Wijnja voor als lijsttrekker voor GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dat maakte GroenLinks woensdag bekend. Wijnja is momenteel fractievoorzitter voor GroenLinks in de Groningse gemeenteraad.

Mirjam Wijnja was voor de herindeling fractievoorzitter van de GroenLinksfractie in Ten Boer en werd bij de vorige raadsverkiezingen in 2019 gekozen op de tweede plek van de lijst. Toenmalig lijsttrekker Glimina Chakor werd wethouder en Wijnja vervolgens fractievoorzitter. Chakor gaf onlangs aan dat ze niet opnieuw lijsttrekker voor de partij wil zijn.

Wijnja heeft zin om als lijsttrekker de verkiezingscampagne in te gaan: “Ik kijk uit naar de verkiezingscampagne en de volgende raadsperiode. We hebben succesvolle jaren achter de rug en ik wil me weer inzetten voor een fantastisch resultaat in 2022.”

Op de conceptkandidatienlijst staan de raadsleden Jeffry van Hoorn en Ceciel Nieuwenhout op plek 2 en 3. Benni Leemhuis, raadslid sinds 2010, wordt door de kandidatencommissie voor plek 4 voorgedragen. Hoogste nieuwkomer op de lijst is Elte Hillekens op plek 5. Elte was voorzitter van de GroenLinks jongerenorganisatie DWARS in Groningen en is de campagneleider voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Concept-top 10

1. Mirjam Wijnja
2. Jeffry van Hoorn
3. Ceciel Nieuwenhout
4. Benni Leemhuis
5. Elte Hillekens
6. Hans Sietsma
7. Justine Jones
8. Femke Folkerts
9. Peter Swart
10. Tim van de Vendel

Dinsdag 9 november wordt de lijst voor de raadsverkiezingen definitief vastgesteld tijdens een algemene ledenvergadering.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden