Wethouder Glimina Chakor geen lijsttrekker voor GroenLinks bij gemeenteraadsverkiezingen

Glimina Chakor.
Foto: GroenLinks Groningen

Wethouder Glimina Chakor is niet beschikbaar als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. Dat maakte de wethouder maandag bekend.

Ook neemt Chakor geen plaats meer in de gemeenteraad. Ze overweegt wel om zich weer beschikbaar te stellen als kandidaat-wethouder.

Met Chakor als lijsttrekker behaalde GroenLinks bij de herindelingsverkiezingen in 2018 de grootste overwinning in haar historie. Met 11 zetels werd GroenLinks veruit de grootste partij in de gemeenteraad van Groningen.

‘Ik ben nog altijd waanzinnig trots op het resultaat dat we 3 jaar geleden met z’n allen bereikt hebben’, blikt Glimina terug. ‘Het lijsttrekkerschap is bovendien een eervolle rol, dus ik heb erover nagedacht of ik die rol nogmaals zou willen vervullen, maar ik vind dat het tijd is om iemand anders de kans te geven de kar te trekken.’

Volgens het bestuur van de Groningse afdeling van GroenLinks kijkt de partij met genoegen terug op de verkiezingsoverwinning van 2018 en de rol die Glimina hierin speelde: “Maar we hebben begrip voor haar keuze om zich niet opnieuw te kandideren.”

De kandidatencommissie heeft volgens Groningse afdeling van GroenLinks de afgelopen periode gesprekken gevoerd met kandidaat-raadsleden en kandidaat-lijsttrekkers. Eind oktober rondt de commissie haar werkzaamheden af. Begin november kunnen de leden stemmen over de lijst en stellen deze vast. Zij kiezen dan ook de nieuwe lijsttrekker.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden