Koninklijke onderscheiding voor gemeentelijk woordvoerder en speechwriter

Niko Beets.
Foto: Gemeente Groningen

Burgemeester Koen Schuiling reikte vrijdagmiddag een Koninklijke onderscheiding uit aan Niko Beets, de medewerker van de gemeente Groningen, die de afgelopen jaren vele van deze uitreikingen voorbereidde.

Beets werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beets ontving de onderscheiding bij zijn pensionering.

Beets was sinds 1984 in dienst was. In eerste instantie als maatschappelijk werker bij de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid en daarna als adviseur, woordvoerder en speechwriter voor achtereenvolgens zeven wethouders en vijf burgemeesters.

Honderden speeches

In zijn functie ondersteunde de heer Beets een flink aantal gemeentebestuurders, waaronder de burgemeesters Wallage, Rehwinkel, Vreeman, den Oudsten en Schuiling. Voor hen was hij een steunpilaar in het verzorgen van de contacten met de lokale, regionale en landelijke media en vooral ook in de voorbereiding van publieke optredens van de bestuurders. Daarvoor schreef hij vele honderden speeches. Deze verhalen kenmerken zich door de grote mate van historisch besef, her en der een literaire quote en met veel oog voor de persoonlijke belangen voor de inwoners, instellingen en ondernemers in de gemeente Groningen.

Stadhuis

Afgelopen jaar was de heer Beets betrokken bij de voorbereiding voor de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid na de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast was hij betrokken bij de boekenserie ‘Groningen van alle tijden’ over de historie van de gemeente.

In het stadhuis aan de Grote Markt, wat vaak zijn tweede thuis was, stond hij er om bekend om het geluid van buiten te laten horen en ook daar spande hij zich in voor de individuele belangen en initiatieven van menig inwoner van de gemeente.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden