Stadschouwburg voor euro verkocht aan monumentenfonds

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wutsje

De Stadsschouwburg is voor het symbolische bedrag van een euro verkocht aan het Groninger Monumentenfonds door de gemeente.

Door de verkoop kan het Groninger Monumentenfonds een monumentensubsidie aanvragen voor de verbouwing van de schouwburg.

De foyer en het theatercafé in de Stadsschouwburg worden ingrijpend opgeknapt. De grote foyer op de eerste verdieping moet een sfeervolle ruimte met de uitstraling van een ballroom worden. Het kleine theatercafé in de kelder van de entreehal is straks twee keer zo groot. Daarnaast wordt de foyer van het voormalige Kruithuis verbouwd tot artiestencafé.

Comfortabelere stoelen
De horeca in de Stadsschouwburg past niet meer bij de verwachtingen van bezoekers, meldt de gemeente. Daarom krijgt de grote foyer een lang buffet waar het publiek snel kan worden geholpen. Ook wordt de ruimte voorzien van een parketvloer, theatrale gordijnen en spiegels. En er komt een artiestencafé. De theaterzaal krijgt nieuwe, comfortabelere stoelen en ook de vloerbedekking en stoffering worden vervangen.

In de overeenkomst met het monumentenfonds zijn wel voorwaarden opgenomen dat de gemeente de schouwburg voor een euro terug kan kopen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden