Deze week ontvangen kinderen tussen de 6 en 12 jaar in ‘Mooie Wijken’ - De Hoogte en Indische Buurt - een tasje aan de deurklink van hun huis. In dat tasje zitten leuke ‘droomdingen' om te doen.
Het projectteam ’Kinderdromen’ probeert daarmee de kinderen, die allemaal thuis zijn door het Coronavirus, op een actieve manier mee te laten dromen en denken over de vernieuwing van hun wijk, maar ook over zichzelf.
Het projectteam hoopt zo het thuis moeten blijven voor de kinderen een beetje leuker te maken.
Het tasje is gevuld met allerlei 'kinderdroomproducten' zoals dromenkaarten, zaadjes die ze zelf kunnen planten, knutselmateriaal voor binnen- en buiten, een dromenkleurplaat en een dromenkubus die ze zelf in elkaar kunnen zetten met allerlei droomvragen.
De kinderen kunnen alles wat ze hebben gemaakt en de ideeën die ze hebben, delen op de Facebookpagina en Instagram van Mooie Wijken en posten in speciale Kinderdromenbrievenbussen. Zodra het weer kan – of waar het wel nu al mogelijk is – gaan de mensen aan de slag met de kinderen en hun dromen.
'Belangrijk in de Wijkvernieuwing in Mooie Wijken is dat veel initiatieven voor en door kinderen zijn', aldus Wethouder Wijkvernieuwing Roeland van der Schaaf. "Ik heb dat zelf kunnen ervaren toen ik afgelopen 13 maart een uitgebreid bezoek heb gebracht aan De Hoogte en Indische Buurt. Kinderen vertelden mij hun dromen voor de wijk. En aan de hand van hen kunnen alle bewoners mee dromen over een mooie leefbare wijk en een goede toekomst voor zichzelf, en deze dromen helpen verwezenlijken."
Het project Kinderdromen richt zich op het vergroten van het perspectief van kinderen; daar waar het gaat over het verbeteren van hun wijk maar ook het bouwen aan hun eigen toekomst. Kinderen leren over mogelijkheden, over het heft in eigen hand nemen en hun weg in de wereld vinden.
Kinderdromen is een initiatief van Het Pand, Floreshuis, UptoUs, Vrijdag en de gemeente Groningen. Wijkvernieuwing is de Groningse aanpak voor vitale en leefbare wijken en dorpen. De inbreng en betrokkenheid van bewoners staan voorop.