Inwoners beoordelen onderhoud openbare ruimte met hoge score

Foto: De Redactie

Inwoners van de gemeente Groningen beoordelen het beheer en onderhoud van de openbare ruimte met een score van 90 procent. Dat blijkt uit de resultaten van het Inwonerspanel, dat ieder jaar gehouden wordt.

In de enquête werden vragen gesteld over het onderhoud van bijvoorbeeld groen, wegen, straatmeubilair, verlichting en speeltoestellen.

Alleen in het centrum wordt de doelstelling niet gehaald. De gemeente heeft een aantal maatregelen genomen, maar die hebben nog niet geleid tot een betere beoordeling van het kwaliteitsniveau.

Zo werden er het afgelopen jaar in het centrum afvalbakken vervangen door afvalzuilen met een grotere capaciteit. Ook werden afvalbakken overdag zichtbaar gereinigd. Een schone bak nodigt uit om te gebruiken. Verder is er spetterkit aangebracht op afvalcontainers, waardoor ze minder of helemaal niet meer beplakt kunnen worden. Ook wordt meer capaciteit vrijgemaakt voor de bestrijding van onkruid met heet water.

De beoordeling gaat sinds 2018 met een digitale enquête via het Inwonerspanel en met een meting door een gespecialiseerd bureau in beheer van de openbare ruimte. Uit zowel de resultaten van het Inwonerspanel als de externe meting kwam een score van 90 procent. De uitkomsten liggen op de kwaliteitsdoelstelling die de gemeente zelf vaststelde.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden