Informatiecentrum verdwijnt van Grote Markt

Foto: Archief De Redactie

Het Informatiecentrum op de Grote Markt wordt deze maand gedemonteerd en afgevoerd. Vanaf maandag 9 maart komen er hekken om het gebouw te staan.

Het gebouw wordt gedemonteerd en het materiaal wordt afgevoerd. Materialen die nog goed zijn worden zoveel mogelijk hergebruikt, zoals bijvoorbeeld het hout van de trap, de installaties, het staalwerk en stelconplaten onder het gebouw. Beton wordt als puin hergebruikt onder wegen. De door Mendini ontworpen platen die als wandbedekking werden gebruikt, krijgen mogelijk nog een nieuwe bestemming, meldt de gemeente.

Het Informatiecentrum deed behalve als gebouw ook dienst als aantrekkelijke zitplek in de vorm van de trappen. Veel bezoekers van de Grote Markt maakten hier de afgelopen jaren met veel plezier gebruik van. De Grote Markt wordt de komende jaren heringericht en volgens de gemeente worden de komende tijd idee├źn uitgewerkt voor een vervangende plek om te zitten.

Het gebouw heeft ruim acht jaar op de Grote Markt gestaan. Met de ingebruikname van Forum Groningen en de verplaatsing van het VVV-kantoor naar dat gebouw, is er voor het Informatiecentrum geen functie meer.

Begin april moet het gebouw verdwenen zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden