Fanzone Poeleplein heeft goed gewerkt

Foto: Jan Buurma

Burgemeester Peter den Oudsten laat middels een bericht aan de gemeenteraad weten dat het instellen van de Fanzone Poeleplein in de aanloop naar de wedstrijd FC Groningen – Slovan Liberec goed heeft gewerkt.

Fanzone Poeleplein
Op basis van advies van de politie koos den Oudsten opnieuw voor het instellen van een fanzone in de binnenstad, gesitueerd op het Poeleplein. De fanzone was zo ingericht om confrontaties tussen supportersgroepen te voorkomen en de situatie in de (binnen)stad beheersbaar te houden.

Aanhoudingen
Rond 14.00 uur was er toch ondanks adequaat optreden van de politie sprake van een klein opstootje op de fanzone tussen supporters van FC Groningen en Slovan Liberec. Vijf personen zijn aangehouden: drie Tsjechen en twee Groningers.

Noodbevel
Omdat de supporters van Liberec massaal de fanzone dreigden te verlaten heeft de burgemeester om 15.00 uur besloten tot een noodbevel. Dit heeft ervoor gezorgd dat de politie de supporters uit elkaar kon houden. In de loop van de middag zijn er nog drie Tsjechen in de fanzone aangehouden voor vernieling, opruiing en het negeren van het noodbevel.

In totaal zijn er tot aan het eind van de middag acht aanhoudingen geweest.

Rond 17.00 uur zijn de supporters van Slovan Liberec vrijwillig naar de bussen gegaan en vervolgens naar het stadion van FC Groningen vervoerd.
Het pendelvervoer van en naar P4 Euroborg is naar tevredenheid verlopen.

Vlak voor en tijdens de wedstrijd hebben zich geen bijzonderheden voor gedaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden