Groningen ‘koploper’ bij invoering basisbaan

Foto: De Redactie

De gemeente Groningen is ‘koploper’ als het gaat om de invoering van de Basisbaan. Dat meldt de gemeente in reactie op een woensdag verschenen artikel in de Volkskrant.

Het rapport ‘Het betere werk’ van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid is een advies aan de overheid, bedrijven, instellingen en sociale partners. Een van de adviezen van de raad is de invoering van de Basisbaan voor langdurig werklozen, voor wie een reguliere baan niet haalbaar is.

De gemeente Groningen loopt ver voorop als het gaat om de invoering van de Basisbaan. Per maart 2020 starten in de gemeente een aantal mensen met de Basisbaan.

Verantwoordelijk wethouder Werk en Participatie Carine Bloemhoff geeft aan: “Met de basisbaan willen we mensen perspectief bieden met zinvolle werkzaamheden. Ik vind dat we als overheid mede verantwoordelijk zijn voor het creĂ«ren van extra werkgelegenheid voor inwoners van onze gemeente voor wie een reguliere betaalde baan niet haalbaar is. Daarnaast dragen de basisbanen bij aan het versterken van de leefbaarheid in de wijken en de dorpen. Want juist daar liggen taken die mensen met een Basisbaan kunnen uitvoeren”.

De gemeente Groningen streeft er naar om in de loop van 2020 rond de 40 tot 50 basisbanen te hebben gerealiseerd. De eerste mensen starten waarschijnlijk in maart met hun basisbaan. De gemeente wil dat alle mensen er in alle situaties in netto besteedbaar inkomen op vooruit gaan. De Basisbaan is een experiment gedurende de komende 4 jaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden