Koninklijke onderscheiding voor Toine van Bijsterveldt

Foto: Publiek Domein

De heer Toine van Bijsterveldt, directeur en oprichter van De Verbinding ontving vrijdag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Koen Schuiling. Dit gebeurde tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van het 12½ jarig jubileum van De Verbinding aan de Osloweg 31-35 in Groningen.

De Verbinding is een constructiebedrijf in hout en aluminium. Het bedrijf werkt zonder winstoogmerk met als doel werkgelegenheid te stimuleren en te faciliteren voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in het bijzonder mensen die doof zijn of anderszins moeite hebben met communiceren. Van de 24 werknemers zijn er dan ook 16 doof.

De heer Van Bijsterveldt zet zich sinds de jaren negentig belangeloos in voor de dovengemeenschap van Nederland. Naast zijn werk voor De Verbinding, waarvoor hij geen financiële vergoeding ontvangt, is hij voorzitter van Stichting Vrienden van FODOK (Nederlandse Federatie van Ouders van Dove Kinderen). Van deze federatie is hij ruim 10 jaar voorzitter geweest.

Daarnaast was de heer Van Bijsterveldt voorzitter van de Stichting Handtheater van 2007 tot de opheffing in 2016. De Stichting is actief geweest op het gebied van podiumkunsten en cultuureducatie in gebarentaal.

Een paar weken geleden heeft De Verbinding de Diversiteitsprijs 2019 van de gemeente Groningen gewonnen.

De heer Van Bijsterveldt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden