Christien Bronda nieuwe gemeentesecretaris van Groningen

Christien Bronda.
Christien Bronda.
Foto: Gea Neijsen

Christien Bronda is benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris van Groningen door het college van B&W. Zij volgt per 1 januari 2020 Diana Starmans op, die deze functie op interim-basis vervult.

De in Groningen geboren Christien Bronda (1958) is momenteel directeur bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Eerder was ze werkzaam als directeur bij Participatie & Decentrale Voorzieningen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Basisinformatie en Dienst Werk en Inkomen bij de gemeente Amsterdam. Daarvoor was ze hoofd Juridische Zaken en manager Klantenservice bij de Informatie Beheer Groep (nu Dienst Uitvoering Onderwijs) en manager Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de gemeente Zwolle.

Bronda studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en begon haar carrière bij de gemeente Groningen als jurist.

“Dit is mijn stad. Hier ligt mijn hart. Deze functie is zo mooi. Alles komt samen: de grootte van de gemeente, een brede organisatie, beleid, uitvoering. Groningen heeft een goede nieuwe burgemeester, een aantrekkelijk college en raad en een compact managementteam. Ik verheug me op de samenwerking, ook met alle medewerkers. Je kunt er als gemeente echt toe doen voor de inwoners en ook als centrumgemeente voor het ommeland. De cirkel is hiermee rond voor mij. Ik zou voor geen enkele andere gemeente de overstap vanuit mijn huidige werkgever maken. De gemeente Groningen staat voor een flinke financiële opgave en complexe, grootstedelijke problemen. Samenwerken met alle domeinen is dan heel belangrijk. Ik wil daar graag een verbindende rol in spelen. Daarvoor ga ik me sterk maken.”

Het college van B&W is blij met de benoeming. Wethouder P&O Paul de Rook: “Met Christien Bronda hebben we een fantastische gemeentesecretaris binnengehaald, met liefde voor stad en ommeland, brede ervaring binnen grote overheidsorganisaties en een groot netwerk in het Noorden en in Den Haag. Wij verheugen ons erop om met haar samen te werken. Met een nieuwe burgemeester, college en raad en nieuwe gemeentesecretaris zijn we op sterkte om de uitdagingen in de gemeente Groningen aan te gaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen