Raadsfracties in de bres voor Groningse binnensport

Foto: Publiek Domein

De gemeenteraadsfracties van het CDA, 100% Groningen, VVD, PvdD en de Stadspartij willen dat het college met een oplossing komt voor het tekort aan binnensportaccommodaties.

Afgelopen weken verschenen in de media onder andere berichten over Basketbal Vereniging Groningen, BV Scylla en zaalvoetbalclub DWS de Oosterpoort over een gebrek aan trainings- en wedstrijdruimte.

Volgens de fracties mag het niet zo zijn dat sporthallen gesloten worden, voordat de gemeente met goede alternatieven komt.

De fracties hebben gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld aan het college. De partijen vragen onder andere of het mogelijk is om de Corpushal nog een jaar langer open te houden.

Door het project ‘beter benutten’ – dat de oplossing moest zijn voor het sluiten van de Corpushuis – zou er voldoende accommodatieruimte moeten ontstaan. Nu lijken er echter vooral vierkante meters aan binnensport ruimte te verdwijnen.

Fractievoorzitter René Bolle (CDA): ‘Het is onbegrijpelijk dat deze sportverenigingen zo vlak voor het nieuwe seizoen geen kant op kunnen. Wij willen dat er eerst alternatieven gevonden worden, voordat we sporthallen gaan sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een tijdelijke sporthal of het bouwen van een nieuwe topsporthal waar ook Donar gebruik van kan maken’.

Ook Marjet Woldhuis (100% Groningen) kan zich niet vinden in het handelen van het college. ‘Deze situatie is onbestaanbaar in een stad die zich (top)sportstad noemt en hoog opgeeft over een gezonde leefstijl. We willen dat het college er alles aan doet om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen’, aldus Woldhuis.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden