Naam van het nieuwe natuurpaviljoen NDE is ‘Het Groene Hart’

Foto: Gemeente Groningen

De nieuwe naam van het natuurpaviljoen van Natuur en Duurzaamheideducatie (NDE) in het Stadspark is ‘Het Groene Hart’.

Maandag opende wethouder onderwijs Carine Bloemhoff samen met leerlingen van ods De Starter het paviljoen. Leerlingen van groep 6 van De Starter bedachten de naam voor het nieuwe paviljoen.

“Want het staat midden in het woud”, legde één van de leerlingen uit. De eerste ‘bewoners’ hebben zich al gevestigd: gierzwaluwen nestelen al onder het dak.

Bomenpad

Bezoekers kunnen vanuit Het Groene Hart thematische routes lopen door het stadspark. Eén route, een bomenpad, is al met QR codes te bewandelen. De wandelaar komt met spelletjes en weetjes meer te weten over de bomen in het Stadspark. De komende tijd volgen meer routes.

Kinderboerderij

Met de nieuwe locatie in het Stadspark verwacht NDE meer bezoekers te bereiken dan vanuit haar oude plek, het natuureducatiecentrum (NEC) in Beijum. De prachtige natuur van het Stadspark en de al aanwezige voorzieningen zoals de kinderboerderij en de speeltuin dragen hieraan bij.

Circulair

Het paviljoen, ontworpen door architect Eduard Gerds is zoveel mogelijk gebouwd volgens circulaire principes. Bijna al het materiaal heeft een eerder leven gehad, zo lagen de gele steentjes eerst in de binnenstad, is meubilair hergebruikt en komt het hout van een oud slooppand. Het pand gebruikt groene energie en is ‘van het gas af.’

Schooltuinen

Op de vier schooltuinen van NDE krijgen basisschoolleerlingen natuur- en tuinierlessen. Daarnaast verzorgt NDE de uitleen van lesmaterialen, excursies en inspiratiebijeenkomsten voor leerkrachten.

Reacties

0