Koen Schuiling nieuwe burgemeester van Groningen

Foto: Koen Schuiling.

De gemeenteraad van Groningen beveelt Koen Schuiling (60) aan als nieuwe burgemeester van Groningen. Dat heeft de raad maandag 17 juni besloten.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Mirjam Wijnja deelde de aanbeveling in een openbare zitting mee. Wijnja zei dat Groningen met Schuiling een burgemeester krijgt met hart voor Groningen, met veel bestuurlijke ervaring, onder meer op het gebied van openbare orde en veiligheid. “Hij is een echte verbinder”, aldus Wijnja. “En dat is belangrijk met de huidige gemeente Groningen na de herindeling.”

De aanbeveling wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. Het streven is dat Schuiling op 1 oktober begint als burgemeester in Groningen.

Schuiling (VVD) wordt de eerste burgemeester van de nieuwe gemeente Groningen, die ontstond door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Schuiling volgt Peter den Oudsten op die sinds 2015 burgemeester van Groningen is.

Het is de eerste keer sinds 1951 dat de burgemeester geen PvdA’er is.

Schuiling is nu burgemeester van Den Helder. Schuiling was van 1998 tot 2006 al wethouder van Economische Zaken van de gemeente Groningen. Sinds 2017 is Schuiling voorzitter van de raad van toezicht van de Hanzehogeschool Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden