Campagne “Groningen viert de liefde!” van start

Foto: Publiek Domein

“Groningen viert de liefde!” Deze campagne start vandaag, dinsdag 12 februari op initiatief van de Stadjers Micha Boon en Ronald Schurer.

Met onder meer een postercampagne en een debat op Valentijnsdag laten de initiatiefnemers zien dat liefde universeel is, ongeacht afkomst, religie, leeftijd, gender of seksualiteit.

Hun motie “Zonder zichtbaarheid geen acceptatie” werd op 11 juli 2018 unaniem aangenomen door de Groningse raad. Deze motie riep op tot een brede campagne om vrije partnerkeuze bespreekbaar te maken en zichtbaarheid te geven aan alle vormen van liefde.

Micha Boon en Ronald Schurer: “Nú is het tijd voor een Groningse beeldcampagne om de liefde en de vrijheid te vieren. Zonder zichtbaarheid kan er immers geen sprake zijn van acceptatie”.

Maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen

In korte tijd wisten de initiatiefnemers tal van maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen voor zich te winnen. Samen met Femmes for Freedom en het COC Groningen-Drenthe en ondersteund door de gemeente, hebben Micha Boon en Ronald Schurer de afgelopen maanden gewerkt aan de verwezenlijking van de motie. De campagne “Groningen viert de liefde!” is daarvan het resultaat.

Beeldcampagne

Deze krachtige beeldcampagne met foto’s, gemaakt door fotograaf Inge Nicolai, geeft een kijkje in de relatie van anderen. ‘Intieme momenten worden afgebeeld, verliefde blikken vastgelegd, en de eigenheid van de stellen staat centraal in de beelden’, aldus de gemeente.

De beelden worden vergezeld van korte verhalen, opgeschreven door schrijver Iris Engelsman. Deze verhalen zijn terug te lezen op datisgroningen.com, een digitaal platform voor diversiteit in de stad.

De campagne is volgens de gemeente een uitnodiging aan de stad om vrij naar de liefde te kijken, om stereotypen links te laten liggen en om de stellen in het hart te sluiten. De initiatiefnemers hopen op een duurzame dialoog met alle inwoners.

Activiteiten

Om die dialoog op te starten wordt de campagne op 14 februari feestelijk gelanceerd met een debat georganiseerd door Studium Generale. Het debat rond het thema ‘Onbegrensde Liefde’ staat onder leiding van Karin Sitalsing. Bij het debat zijn onder andere aanwezig: Shirin Musa, directeur van Femmes for Freedom, Mark Hommes, docent en psycholoog aan de Open Universiteit en Matty Metzlar, pastor bij het Groninger studentenpastoraat. Ook de liefdeskoppels, die centraal staan in de campagne, zijn aanwezig.

Kaarten voor de bijeenkomst zijn verkrijgbaar via sggroningen.nl.

Ook op donderdag 14 februari helpt schrijfster Lieke van den Krommenacker tussen 13.00-17.00 uur iedereen met haar typemachine aan de meest ontroerende of grappige liefdesbrief. Daarnaast zet fotograaf Siese Veenstra bezoekers in een romantische setting op de foto met hun grote liefde, of het nu je beste vriend, dochter, geheime minnaar, buurman of levenspartner is.

Deze bijeenkomst van “Groningen viert de liefde!” vindt plaats in het Groninger Forum aan de Oude Boteringestraat 18.

Op de locatie Marie Kamphuisborg van de Hanzehogeschool Groningen is de expositie “Groningen viert de liefde!” ingericht. De expositie, bij de Academie voor Sociale Studies, aan het Zernikeplein 23 is vrij toegankelijk en bestaat uit de verhalen en foto’s van de stellen die onderdeel uitmaken van de campagne.

Posters

Instellingen, bedrijven of particulieren die graag aandacht willen besteden aan de campagne, kunnen posters afhalen bij Link050 aan de Oude Ebbingestraat 55.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden