Actualiteitendebat versterkingsopgave oostkant van de stad

Foto: De Redactie

In het stadhuis vindt om 16.00 uur vanmiddag een actualiteitendebat plaats over de versterkingsopgave aan de oostkant van de stad.

Het debat is aangevraagd door SP en CDA naar aanleiding van berichtgeving van RTV Noord dat huizen aan de oostkant van de stad staan die langdurig een licht verhoogd risico lopen, dus ook als de gaswinning wordt afgebouwd. Dat betekent dat ze mogelijk versterkt moeten worden, afhankelijk van de uitkomst van een inspectie.

De wethouder reageerde in een later berichtgeving van RTV Noord dat het aantal van 1.205 woningen waarschijnlijk meer zal zijn en dat het nieuws voor het college niet uit de lucht kwam vallen.

De fracties van de SP en het CDA zijn onaangenaam verrast over deze berichten, vooral omdat het gemeentebestuur aangeeft al voor de zomer in het advies van SodM te hebben vernomen dat delen van de stad mogelijk risico zouden lopen.

De fracties willen opheldering hierover en vooral duidelijkheid voor bewoners van de oostkant van de stad. De fracties willen onder meer weten op welke manier het college de raad en bewoners aan de oostkant van de stad (met name Lewenborg en Beijum) geïnformeerd hebben en gaan informeren over deze ontwikkelingen, door bijvoorbeeld bewonersbijeenkomsten te organiseren.

Ook willen de fracties dat er snel een plan van aanpak komt en een planning moet komen voor de inspecties en de eventuele versterking van de woningen. Daarnaast vragen ze deze manier van aanpak ook te laten gelden voor Ten Boer, omdat volgens de fracties ‘de versterkingsopgave daar eerst gestopt en later vertraagd is en nu moeizaam van de grond lijkt te komen’.

Het debat wordt live uitgezonden op groningen.raadsinformatie.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden