Expertmeeting over zorg en welzijn in de buurt

Foto: De Redactie

Wat vinden inwoners van Groningen van de kwaliteit van zorg en welzijn in hun buurt? Hierover wil de gemeente op dinsdag 31 oktober in gesprek met Stadjers, bewonersorganisaties en professionals tijdens een expertmeeting in het stadhuis.

‘Wat gaat goed en wat kan beter?’ Tijdens de bijeenkomst gaat het over de thema’s ‘zorg en mantelzorg’, ‘samenleven in de buurt’, ‘veiligheid’, ‘actief in de samenleving’ en ‘leren/onderwijs’. De Groningse raadsleden willen zo weten wat er in de wijken leeft om eventueel het gemeentelijk zorg- en welzijnsbeleid bij te kunnen sturen.

Babbelbox

Om aan de ‘thematafels’ mee te praten, kunnen belangstellenden zich aanmelden tot en met vandaag, maandag 23 oktober via de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/expertmeetingwij

Naast de ‘thematafels’ is er ook een babbelbox aanwezig. Hier kan iedereen zijn of haar mening geven over zorg en welzijn in de buurt of wijk. Voor de babbelbox is aanmelden niet nodig. De expertmeeting vanaf de publieke tribune meemaken is ook mogelijk.

WIJ-teams

De uitvoering van zorg en welzijn in de Groningse wijken ligt bij de WIJ-teams. Deze WIJ-teams zijn inmiddels in alle delen van de stad aan het werk. Zij gaan per 1 januari 2018 met de vorming van de Stichting WIJ een nieuwe fase in. Voor het succes van WIJ is de samenwerking met wijkbewoners, wijkorganisaties en professionals cruciaal.

Met de expertmeeting op 31 oktober wil de gemeenteraad een tussenstand krijgen rond de kwaliteit van zorg en welzijn in de Groningse wijken.

Live uitgezonden

Deze expertmeeting van de gemeenteraad over zorg en welzijn in de Groningse wijken wordt op 31 oktober vanaf 19.00 deels live uitgezonden via groningen.raadsinformatie.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden