Week van de Veiligheid

Foto: De Redactie

Vanaf vandaag, maandag 9 oktober vindt de week van de veiligheid plaats. In deze Week staan de gemeente Groningen, de politie, de brandweer, de bedrijvenverenigingen samen met Servicepunt Detailhandel stil bij de veiligheid van ondernemers en hun personeel.

De Week van de Veiligheid is een landelijk evenement. In Groningen zijn veel activiteiten, allemaal met als doel de ondernemers in de stad Groningen bewust te maken van hun eigen rol als het gaat om de veiligheid van hun werkomgeving.

De nadruk ligt hierbij op het signaleren van afwijkend winkelgedrag, kennisverrijking en preventieve maatregelen om criminele handelingen te voorkomen.

Activiteiten

Er zijn trainingen voor ondernemers en hun personeel, maar ook andere onderwerpen passeren de revue tijdens de bijeenkomst Groningen Samen Veilig of de andere onderdelen van het programma.

Op het programma staan onder meer een bijeenkomst ‘GEBRAND OP VEILIGHEID’, dat gericht is op het vergroten van bewustwording over de brandveiligheid in horecazaken en tevens de start voor de Week van de Veiligheid.

Verder staat op het programma Buurtlab in de Korrewegwijk en de Schildersbuurt. Buurtlab Groningen is een proef van TNO, politie en de gemeente om samen met studenten en Stadjers te werken aan een gezellige en veilige buurt, gericht op de thema’s geluidsoverlast en woninginbraken in de Korrewegwijk en de Schildersbuurt.

Ook wordt een veiligheidsapp gestart door ondernemers Zwanestraat. Servicepunt Detailhandel start in samenwerking met de winkeliers van de Zwanestraat, Kromme Elleboog, Oude Kijk in ’t Jatstraat en Stoeldraaierstraat een veiligheidsapp, gebaseerd op WhapsApp. Met de app kunnen winkeliers onderling communiceren in geval van nood. Onderling kunnen winkeliers met een groene, rode en oranje knop aangeven of er hulp nodig is.

Een training diefstalpreventie, een bijeenkomst met een ex-inbreker en de preventietruck in de Schildersbuurt behoren ook tot de activiteiten.

Kijk hier voor het hele programma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden