Fietsparkeren op Grote Markt tot einde van het jaar

Foto: © Gemeente Groningen

Fietsparkeren op de Grote Markt krijgt een vervolg tot het einde van het jaar. De Grote Markt zal elke week op donderdag- vrijdag- en zaterdag ingericht worden met gemarkeerde fietsparkeervakken.

De diverse geslaagde experimenten om fietsen tijdens stapavonden te parkeren op de Grote Markt krijgen een structureel vervolg, meldt de gemeente Groningen. De ervaring leert uit eerdere experimenten deze zomer dat er veel gebruik van zal worden gemaakt en dat er op andere plekken in het uitgaansgebied minder overlast zal zijn van geparkeerde fietsen.

Fietsparkeren

Fietsparkeren in Groningen is een vak apart, ook ’s avonds. Ook voor nieuwe studenten maar ook voor de meer ervaren stappers geldt dit. Want ook hun gestalde fietsen kunnen ’s avonds in het uitgaansgebied in de binnenstad voor overlast zorgen.

Tot aan het eind van het jaar komen er daarom op de stap-avonden (donderdag, vrijdag en zaterdag) weer fietsvakken op de Grote Markt. Fietsstewards zorgen op die momenten voor begeleiding. Fietsen kunnen op de Grote Markt worden geparkeerd vanaf ’s avonds 20.00 uur tot 06.00 uur in de volgende ochtend.

Op avonden wanneer er een evenement is op de Grote Markt zal er geen fietsvak worden ingericht.

Verminderen van overlast

De fietsparkeervakken passen in een breder project dat zich richt op het verminderen van overlast van fietsparkeren in de binnenstad. De aanpak moet een bijdrage leveren aan een aantrekkelijke en goed toegankelijke binnenstad met meer ruimte voor voetgangers. En het wordt op straat veiliger doordat hulpverleners niet of beperkt worden gehinderd door grote aantallen geparkeerde fietsen.

Reacties