Redding Grand Theatre nabij

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ZanderZ

De gemeente Groningen heeft woensdag de plannen gepresenteerd om het failliete Grand Theatre aan de Grote Markt opnieuw leven in te blazen.

Dat meldt de gemeente.

Inboedel
Om er voor te zorgen dat het Grand Theatre zo snel mogelijk weer open gaat, heeft de gemeente de inboedel gekocht. Dat is gebeurd samen met de stichting Grote Markt 35 met wie een huurovereenkomst is gesloten.

De gemeenteraad volgt de eerder aanbevelingen van Leo Pot, die de opdracht kreeg om in kaart te brengen wat de beste opties waren, voor de toekomst van het theater.

Volgens wethouder De Rook “moet het theater zo snel mogelijk weer de deuren openen en op de lange termijn hét podium worden voor talenten”.

De Oosterpoort en de Stadsschouwburg
Het theater wordt voorlopig zakelijk geleid door de Oosterpoort en de Stadsschouwburg. Zij gaan het Grand Theatre op korte termijn operationeel maken, beheren, exploiteren en zorgen voor de programmering volgens het artistieke profiel. Op deze manier kunnen festivals als Jonge Harten en Noorderzon komend jaar toch gebruik maken van het theater.

Voor de langere termijn wordt er een stichting opgezet die onder leiding van een nieuwe projectleider gaat kijken naar de plannen voor de toekomst vanaf 1 januari 2017. Voor deze plannen wordt ‘een brede samenwerking gezocht met zoveel mogelijk cultuurinstellingen in de stad’.

Ook wil men fors gaan inzetten op talentontwikkeling. Voor deze plannen wordt contact gezocht met partijen als Club Guy&Roni, Het Houten Huis, De Noorderlingen, Noorderzon, Jonge Harten, NNT en diverse kunstvakopleidingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden